Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

artroza zdravje  
OBRABA SKLEPOV - HRUSTANCA  
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 

ARTROZA IN OBLIKE POMOČI

 

Artritis je vnetje sklepov in je ena pogostejših bolezni na svetu. Ločimo osteoartritis, revmatoidni artritis in putiko.
Osteoartritis je degenerativna bolezen sklepov in obsklepnih veziv in mišic. Najpogosteje se pojavlja pri starejših ljudeh in  se začne se z obrabljenim hrustancem. Osteoartritis spremljata bolečina in motena gibljivost s prisotnim vnetjem. Osteoartritis se napogosteje pojavlja v sklepih rok, vratu, spodnjem delu hrbta ali ostalih obremenjenih sklepih, kot so kolena ali boki.
Revmatoidni artritis je kronična, vnetna, avtoimuna revmatična bolezen. Nastane vnetje sklepov, kar povzroča bolečine, zatekanje in okorelost sklepov. Prisotno je tudi splošno slabo počutje lahko tudi vročica in utrujenost. Pojavlja se pri približno 1% prebivalstva, pogosteje pri ženskah. Na začetku so pogosteje vneti predvsem manjši sklepi v rokah, zapestjih, stopalah, kasneje se lahko vnetje razširi na vse sklepe.

Putika ali protin je presnovna bolezen, pri kateri gre za vnetje sklepov zaradi povišane koncentracije sečne kisline v krvi zaradi česar so odlagajo kristali mononatrijevega urata v vezivu in sklepnem hrustancu nastajajo ledvični kamni. Za putiko najpogosteje zbolijo moški med 40. in 50. letom.

__________________________________________________


Kontakt za pomoč in informacije:

E-mail:  info@zdravje.us 

 

 


 

ARTROZA KOLKOV

ARTROZA KOLENA

 

ARTROZA RAMEN

ARTROZA VRETENC

ARTROZA PRSTOV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

artroza kolena

 

artroza hrbtenice

 

artroza kolka

 

artroza prstov